Miko Äijänen tavoittelee squashissa maailman huippua. Äärimmäisen kova laji vaatii täydellistä sitoutumista ja omistautumista lajille. Siksi 22-vuotias lajin hallitseva Suomenmestari muutti Yhdysvaltoihin, pelaamaan parhaiden kanssa, mutta myös opiskelemaan huippuyliopistossa. Mitään ei kannata jättää yhden kortin varaan, vaan tulevaisuudestaan on syytä pitää huolta. Tämän blogin kautta pääsemme seuraamaan Mikon elämää ja uraa Yhdysvalloissa.

blogibanneri_Miko
 • Hyvää alkanutta vuotta!

  by Antti Pohja | tammi 26, 2021

  Syyslukukausi saatiin ihan kohtuullisesti vedettyä etänä läpi, vaikka ei se varmasti kenellekään ihanteellisin tapa ollut opiskella. Arvosanat laskivat hieman, mutta pysyivät edelleen hyvinä, eli voin olla ihan tyytyväinen syyslukukauteen koulumenestyksen puolesta.

  Joululomakin tuli vietettyä pitkälti treenien parissa. Sain kolme oikein hyvää yli 20 tunnin treeniviikkoa joululoman aikana aikaiseksi, eli kunnon pitäisi olla nousussa. Koulukin alkoi taas tammikuussa yhden kurssin merkeissä, eli hommaa ei nyt alkuvuodesta ole mahdottomasti. Koulu alkaa kunnolla vasta helmikuussa, ja silloin pitäisi olla tiukempaa aikataulua luvassa. Kurssit vaikeutuvat koko ajan ja vievät myös enemmän aikaa.

  Olen ajatellut ottaa taas 5 kurssia, mikä on normaalia enemmän meidän koulullamme. Haluan valmistua kolmessa ja puolessa vuodessa neljän vuoden sijaan, jotta pääsen mahdollisimman nopeasti kunnolla takaisin ammattilaiskentille.
  Miko_2

  Kisaaminen hämärän peitossa

  Kisa-aikataulua on edelleen ihan mahdotonta ennustaa. Nytkin minun piti mennä helmikuussa Tanskaan pelaamaan, mutta kisat päätettiin perua viikko sitten huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Täytyy sanoa, että onneksi lähdin 1,5 vuotta sitten opiskelemaan, koska koronan takia tämä vuosi olisi mennyt aika lailla täysin hukkaan, jos olisin vain pelannut squashia ammatikseni, sillä kisaaminen on ollut viime aikoina täysin mahdotonta.

  SM-kisat ja koti-EM-kisat siirrettiin myös keväältä kesälle, mikä sopii minulle tosi hyvin, koska silloin ei ole koulua rasitteena, vaan voin keskittyä täysillä kisoihin. Ei auta muu kuin jatkaa vaan treenaamista ja toivoa, että tilanne normalisoituu ja pääsee taas kisoihin mittaamaan oman tasonsa oikein kunnolla. Luotto omaan kuntoon tällä hetkellä on kova, joten olisi todella kiva päästä pitkästä aikaa kunnon kisoihin.


  Tsemppiä kaikille!

  Terveisin,
  Miko

 • Haastavaa aikaa, opinnoissa ja urheilussa

  by Antti Pohja | loka 28, 2020

  ”Moi taas!

  Lukukausi lähenee jo itseasiassa loppuaan ja vielä on kolme viimeistä viikkoa lukukautta jäljellä. Opinnot ovat menneet aika vaihdellen. Etäopiskelu ei ole mitään hirveän helppoa hommaa. Näin on varsinkin silloin, jos on ongelmia joidenkin aineiden kanssa. Niiden kanssa jää aikalailla yksin, kun ei ole kavereita auttamassa eikä professoreiden kanssa sähköpostin välityksellä viestittely ole kauhean hyödyllistä.

  Valitsin tälle lukukaudelle myös ehkä vähän turhan vaikeita kursseja. Se on lisännyt hommaa entisestään. Välillä tuntuu, että aikaa ei jää oikein millekään muulle kuin opiskelemiselle ja treenaamiselle, mutta onneksi lukuvuosi on jo niin lähellä loppua, että kyllä sen varmasti läpi saa vedettyä kunnialla.

  Treenitkin ovat menneet aika vaihtelevasti. Välillä huomaa treeneissä, että illat ovat menneet opiskellessa myöhäiseksi, eikä sen takia välttämättä jaksa niin hyvin treeneissä. Meillä oli juuri kahden päivän maajoukkueleiri. Siellä oli kaikki Suomen parhaat pelaajat, joten saimme kaksi erittäin kehittävää treenipäivää vedettyä.
  Miko-Žij„nen (77)

  Ensi syksyyn asti Suomessa

  Seuraavista ammattilaiskisoista ei edelleenkään ole mitään varmuutta, kun kisakalenteri tuntuu muuttuvan päivittäin, mutta tuskin pääsen ammattilaiskisoja ainakaan pelaamaan ennen ensi vuotta. Päätettiin myös pari viikkoa sitten, että opiskelen koko vuoden Suomessa etänä. Menen aikaisintaan takaisin kampukselle vasta ensi syyskuussa, koska yliopiston squashkautta tuskin järjestetään, niin ei mulla ole mitään tarvetta mennä sinne.

  Itseäni ei päätös haittaa ollenkaan koska tilanne Jenkeissä on todella huono ja meilläkin on pahimmillaan kampuksella ollut yhteensä 50 aktiivista koronatapausta samaan aikaan. Elämä kampuksella on kuulemma aika ankeata, eikä omasta huoneestakaan saa oikein poistua ilman kunnon syytä. Treenatakaan siellä ei saa, paitsi ulkona saa käydä lenkillä. Mutta esimerkiksi salille tai kentille on pääsy tällä hetkellä kielletty. Tämän takia ei ole kauheasti järkeä tällä hetkellä lähteä sinne, kun Suomessa saa kuitenkin treenattua normaalisti ainakin tällä hetkellä.”

  Palataan asiaan!

  Miko

 • Etäopintoja, treenejä ja pelejä

  by Antti Pohja | elo 30, 2020
  Moi! 
   
  Kesä on mennyt tosi kivasti. On tullut treenattua aika paljon, laadukkaasti välillä jopa liikaakin. Nyt on meneillään pieni treenitauko kun tuli treenattua vähän liian kauan liian kovaa. Pientä alipalautumista oli havaittavissa jonkin aikaa, niin pitää nyt ottaa pari viikkoa kevyemmin.

  Kunnon pitäisi olla kova ja innolla odotan kisojen alkamista. Vielä ei oikein ole tietoa, milloin ammattilaiskisat alkavat mutta suomen kisakalenteri on jo julkaistu. Tuskin pelaan kotimaan kisoja kaudella juurikaan. SM-kisat on keväällä, ja jos olen silloin vielä Suomessa, niin olen mukana, mutta muuten pelaan todennäköisesti vain ammattilaiskisoja ja eri maiden liigoja. Olen Saksan liigassa ja Ruotsin liigassa listoilla, Saksassa Bremenin joukkueessa ja Ruotsissa Skellefteån joukkueessa.

  Liigojen pelaaminen on squashin pelaajalle yksi parhaimmista tulonlähteistä, ja siellä saa myös kovia pelejä, mikä on tällä hetkellä pitkän kisatauon jälkeen tärkeää. 
  Miko-Žij„nen (49)
   

  Suomen kesä teki hyvää

  Koronan takia on kerennyt kesällä tekemään kaikenlaista erilaista mitä ei normaalisti kerkeä treenien takia tekemään. Käytiin perheen kanssa veneellä Tallinnassa viikonlopun mittaisella reissulla ja kävin myös Järvenpää Soi -festivaaleilla kuuntelemassa hyvien artistien esityksiä.

  Mökillä on myös tullut vietettyä aikaa paljon mikä on ollut todella rentouttavaa ja sen avulla on saanut hyvin ajatukset pois kentältä. Mökillä on ollut hyvä treenata kun meillä on levytanko ja painoja siellä niin on päässyt hyvin tekemään punttitreenejä myös lenkkeily on mökillä kuulunut päivittäiseen treeniohjelmaan. 
  En tosiaan ole menossa Jenkkeihin ainakaan syksyksi, vaan hoidan opinnot etänä. Opinnot alkavat 7.9 Otan taas varmaankin viisi kurssia, mikä on aika paljon. Teen sen siksi, että voin sen jälkeen alkaa ottamaan rennommin opintojen suhteen ja panostamaan enemmän taas treenaamiseen ja kisaamiseen.

  Keväästä en ole tällä hetkellä vielä varma. Haluaisin todennäköisesti hoitaa senkin etänä, jotta voisin pelata enemmän ammattilaiskisoja, mutta jos yliopistokausi Jenkeissä pyörähtää käyntiin, niin enköhän joudu sinne menemään. Suomessa järjestetään myös joukkueiden EM-kisat 2021 keväällä. Niihin olisi tosi kiva päästä osallistumaan ja niitä varten olisi varmaan parempi pysyä Suomessa ja treenata täällä joukkueen kanssa.

  Mukavaa alkavaa syksyä kaikille!

  Miko
 • Lukukausi päätökseen

  by Antti Pohja | touko 28, 2020
  Toinen lukukauteni päättyi juuri reilu pari viikkoa sitten ja olen saanut viimeisetkin arvosanani. Keskiarvoni tältä lukukaudelta oli 3,758, kun 4 on maksimi. Olen siihen tyytyväinen varsinkin kun loppulukukaudesta oli vähän haasteita etäopintojen kanssa. Koulunkäynti on mennyt alusta asti hyvin, eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmaa, kunhan vaan olen asennoitunut tekemään kaikki hommat hyvissä ajoin ettei jää jälkeen.

  Olin muutenkin ensimmäiseen vuoteeni Trinityssä tyytyväinen, vaikka alkuun olikin vähän hakemista treenien suhteen. Joukkueella ei mennyt mestaruuskisat ihan odotuksien mukaisesti, sillä tappio tuli jo välierissä. Hoidin kuitenkin oman osuuteni kauden aikana vähintäänkin kohtuudella: 18 voittoa ja 2 häviötä.

  Paras voittoni oli varmaankin mestaruuskisojen pronssimatsissa pelaajasta, joka on tällä hetkellä maailman rankingissa sijalla 51. Oli vielä tärkeä voitto, sillä se varmisti joukkueelle 5-4-voiton, vaikka ei me pronssia sieltä lähdettykään hakemaan, mutta on sekin kivempi kuin neljäs sija. Voitin kauden aikana monia palkintoja kuten Nescac Player & Rookie of the Year, Nescac Performer of the Week ja Bantam of the Week. Koulun käynti on mennyt alusta asti hyvin, eikä sen kanssa ole ollut mitään ongelmaa, kunhan vaan olen asennoitunut tekemään kaikki hommat hyvissä ajoin ettei jää jälkeen.
  Miko_2

  Kesäloman aika

  Nyt alkoi siis kesäloma, joka oli tarkoitus käyttää kisatessa, mutta tämän hetkisestä tilanteesta johtuen se taitaa mennä täysin treenatessa, mikä on sekin tietysti ok. Olen päässyt hyvin treenaamaan Suomeen tulosta lähtien, koska osa halleista on ollut normaalisti auki ja treenikavereitakin on löytynyt hyvin. Kunnon pitäisi siis olla hyvä mikä vähän jopa harmittaakin, kun en päässytkään nyt kesällä koronasta johtuen kokeilemaan mihin taso tällä hetkellä riittäisi.

  Tarkoitus kesän aikana olisi kehittää fyysistä kuntoa niin hyväksi vaan kun kerkeää, jotta sitten kauden alkaessa olisin mahdollisimman hyvässä kunnossa. Treenejä tulee vedettyä 2-3 kertaa päivässä eli ihan täysi päivästä hommaa on siis luvassa. Lenkkiä, punttia, vetojen juoksemista, ketteryystreenejä ja kenttätreenejä olisi tarkoitus tehdä. Koulu jatkuu taas syyskuun alussa, mutta vielä on epäselvyyttä, että tullaanko koulua käymään etänä vai pitääkö kaikkien mennä kampukselle.

  Mukavaa kesää kaikille!

  Terveisin,
  Miko
 • Moi & hyvää uutta vuotta!

  by Antti Pohja | tammi 21, 2020

  Täällä menee hyvin! Oli kivaa päästä joulun ajaksi kääntymään kotona Suomessa vähäksi aikaa. Varsinkin kun pääsi tapaamaan tuttuja ja valmentajan kanssa kentälle. Toisaalta oli myös kiva palata takaisin tänne treenaamaan, koska koulu ei ole vielä alkanut. Nyt vasta pääsin hyödyntämään nämä loistavat treenimahdollisuudet, kun on oikeasti aikaa treenata niin paljon kuin vaan kroppa kestää.

  Joukkuekavereidenkin treenaaminen on parantunut aika paljon, ja nyt vasta huomaa että kyllä niitäkin nämä matsit kiinnostaa. Joukkuekavereilta on kielletty kokonaan päihteiden käyttö kauden loppuun asti minkä kyllä huomaa treenien laadussa. Valmistautuminen mestaruuskisoihin on hyvässä vauhdissa ja eiköhän joukkue ole tikissä helmikuun lopulla, kun turnaus alkaa.

  Ensimmäinen vieraspelireissu on nyt takana. George Washington Universityä vastaan voitettiin 8-1. Naval Academyä vastaan xxx xxxx ja Drexel Universityä vastaan xxx xxxx xx. Ollaan tähän mennessä voitettu xx xx ensimmäistä peliä ja itsekin olen kaikki pelit voittanut ykköspelaajana mutta edessä on paljon vaikeampia otteluita.

  Kohti yliopistomestaruutta

  Tavoitteita tälle kaudelle: voittaa joukkueena yliopistomestaruus. PSA (eli maailman ranking) oli mulla vuoden vaihteessa 88. eli kautta aikojen korkein, mutta se tulee varmaankin putoamaan, koska en ole päässyt kiertämään ammattilaiskisoja. Suunnitelmissa on kuitenkin alkaa kiertämään ammattilaiskisoja sitten kun yliopistokausi päättyy maaliskuun alussa.

  Kesälomalla aion ainakin kiertää kisoja niin paljon kun niitä vaan löytyy. Opintojen suhteen tulee vaikea lukukausi. Otin kursseja ihan reippaasti, koska haluan ottaa ekat kolme semesteriä enemmän kursseja ja vikat viisi semesteriä vähemmän. Tämä siksi, että pystyn käymään kisoissa ja treenaamaan kovemmin. Minulla on myös ekaa kertaa Economicsin kurssi, mitä olen ajatellut majorikseni.
  miko-puisto

  Opinnot kulkevat

  Muut kurssit on matikkaa, political sciencea, sambaa, biologiaa ja historiaa. Ensimmäinen lukukausi meni opintojen valossa hyvin ja keskiarvoni oli 3.7 kun maksimi on 4. Yritän pitää tuota keskiarvoa korkeana mutta se tulee kyllä olemaan vaikeaa varsinkin seuraavana semesterinä kun opintoja ja treenejä ja pelejä on niin paljon.   

  Kaiken kaikkiaan on tosi kiva päästä pelaamaan näitä vähän kovempia otteluita, kun kisapelaamisesta on taukoa jo jonkin verran. Sen kyllä huomaa matseissa, että rutiini vähän katoaa ja alkaa vähän jännittämään enemmän.

  Kiitoksia mielenkiinnosta, palaillaan taas asiaan!

  Miko
  Miko_blogi

 • Opiskelija-urheilijan tuhti viikko-ohjelma

  by Antti Pohja | marras 27, 2019

  mikoblogi2-1

  Miko kertoo toisessa blogikirjoituksessaan viikko-ohjelmastaan yliopistolla. Opintojen ja huippu-urheilun yhdistäminen menestyksellä ei ole ihan pala kakkua. Sitoutumisen taso ja itsestään vastuun ottaminen korostuvat. Ilman Oman elämänsä pomo -asennetta on vaikea nähdä ammattitason squashin ja korkeakouluopintojen yhdistäminen. Päästetäänpä Miko ääneen ja kertomaan lisää.

  ”Terveiset taas täältä!

  Opinnot tähän asti on mennyt tosi hyvin, ja peli ja treenitkin ovat alkaneet alkukankeuksien jälkeen sujumaan paremmin.

  Viikko-ohjelma ei aina ole ihan tuollainen, mitä alla kirjoitan, mutta tuossa nyt on hyvä esimerkki, miltä viikko yleensä näyttää. Treeneihin ja opintoihin menee kaikki aikani. Olenkin usein miettinyt, mitä niin sanotut normi opiskelijat tekevät vapaa-ajallaan. Treeniohjelma myös muuttuu aika usein riippuen milloin meillä on challenge-matseja ja oikeita matseja toisia yliopistoja vastaan.            

  Juhliminen on täällä todella yleistä. Meidänkin joukkuelaiset juhlivat joku 2–3 kertaa viikossa. Itse en jaksa käydä koskaan juhlimassa, koska tiedostan että se olisi niin paljon pois palautumisesta ja opinnoista. Kerran olen ollut bileissä mukana, mutta haluan keskittyä täysillä treenaamiseen ja koulunkäyntiin. Kuulenkin siitä lähes päivittäin, kun en koskaan lähde joukkueen kanssa juhlimaan. Pakko se on jostain karsia jos haluan palautua. Osa joukkuelaisista sen ymmärtää.

  Valitsimme juuri ensi vuoden kurssit, ja pääsin hyvin kaikille haluamilleni kursseille: Intro to economics, Early american history, samba ensemble (helppo kurssi vaikka ei ole kyllä yhtään mun juttuni), biology, matikan statistiikka kurssi, political science ja intro to international relations.

  On kieltämättä kiva, että lukukausi vaihtuu kohta että saa pientä vaihtelua kun tätä samaa viikkorytmiä on painettu elokuun lopusta lähtien. Kivaa on myös se, että kohta on joululoma ja pääsee kahdeksi viikoksi Suomeen kääntymään. 

  Kauden ensimmäinen ottelu on tosiaan 3. joulukuuta. Sitä odotan todella innolla. Sen jälkeen pelataankin melkein joka viikko yksi ottelu ennen kauden huipentavia nationalseja 28. helmikuuta ja yksilöiden yliopistomestaruuskisoja 6. maaliskuuta.

  Viikko-ohjelma on vähän muuttunut viime kirjoituksesta, koska kausi on alkanut mikä tarkoittaa että ”kaikkien on osallistuttava treeneihin.” Saan siitä huolimatta luistaa aika monet treenit, koska valmentaja tiedostaa, että joukkueena tehtävät treenit eivät ole aina riittävän tasokkaita.
  MIKONYLIOPISTO

  Maanantai.

  Viikko alkaa usein klo 7.00 herätyksellä jotta kerkeän 8.00 alkavaan kenttätreeniin, jonka teen yleensä yhden skotlantilaisen pelaajan kanssa. Siitä sitten suoraan salille tekemään kyykkyjä ja keskivartaloa noin tunnin ajaksi. Sitten nopeasti suihkuun ja siitä 11.00 alkavalle tunnille. 12.00 sitten syömään ja juttelemaan kavereiden kanssa ja sitten 13.15 alkavalle tunnille, jonka jälkeen pelaan yleensä matsin jonkun pelaajan kanssa klo 15.00. Matsin jälkeen jään yleensä katsomaan muiden treenejä vähäksi aikaa ennen kuin lähden suihkuun ja päivän viimeiselle tunnille 18.00–19.30. Sitten menen pikaisesti käymään syömässä, minkä jälkeen menen huoneeseeni tekemään läksyjä ja lukemaan. Yritän päästä nukkumaan ennen klo 23.00. 

   

  Tiistai.

  Herään yleensä 8.45. Syön pari hedelmää ja lähden aamutunnille, joka alkaa 9.25 ja loppuu 10.40 ja siitä sitten seuraavalle tunnille 10.50-12.05. Sitten syömään ja sen jälkeen vikalle tunnille 13.30-14.45, jonka jälkeen pelaan yleensä taas matsin jonkun kanssa klo 15.00. Sen jälkeen treenaan joukkueen fysiikkavalmentajan kanssa klo 17.00 eteenpäin mikä on yleensä todella rankka treeni: paljon erilaisia liikkumisia ja hyppyjä. Treenin jälkeen menen syömään noin klo 19.00 ja ruokailun jälkeen taas tekemään läksyjä ja lukemaan ja nukkumaan taas ennen klo 23.00.

   

  Keskiviikko.

  Herään yleensä 8.00 koitan saada kenttä treenin (drillejä) aikaiseksi 9.00. Ja sitten sama kaava jatkuu: taas tunnille klo 11.00 ja siitä syömään klo 12.00 ja sitten klo 13.15 tunnille, jonka jälkeen pelaan yleensä matsin jonkun kanssa klo 15.00, minkä jälkeen jään taas katsomaan joukkueen treenejä ja lähden tunnille, joka alkaa klo 18.00 ja loppuu 19.30 minkä jälkeen syömään ja lukemaan ja nukkumaan ennen klo 23.00.

   

  Torstai.

  Aivan samanlainen kuin tiistai, paitsi että fysiikkavalmentajan vetämä treeni on yleensä nopeuspainotteisempi, eli myös vähän kevyempi. Torstai on myös viikon viimeinen koulupäivä, koska perjantaisin mulla ei ole tunteja. 

   

  Perjantai.

  Aloitan usein lenkillä. En yleensä laita herätystä, mutta herään automaattisesti joskus viimeistään 9.00, jonka jälkeen lähden lenkille ja lenkin jälkeen sitten aika nopeasti aamupalalle. Perjantai on myös ainoa päivä, kun ehdin käydä kunnon aamupalalla. Yleensä en jaksa herätä 45 minuuttia aikaisemmin syödäkseni kunnon aamupalaa, vaan ennemmin otan ruokalasta mukaan hedelmiä ja smoothien ja syön ne sitten aamulla huoneessa. Lenkin ja aamupalan jälkeen menen yleensä salille sitten kun siltä tuntuu ja sen jälkeen syömään ja sitten meillä alkaa joukkue kenttätreenit klo 18.30. Niiden jälkeen huoneeseen. Koitan pitää perjantaita yleensä niin sanottuna opinnottomana päivänä, mutta aika harvoin siinä onnistun. Aina pitää jotain tehdä enkä viitsi jättää viime tippaan vaan ennemmin hoidan hommat ajoissa, ettei sitten tarvitse stressata. 

   

  Lauantai.

  Teen yleensä suhteellisen kevyen ja lyhyen kenttätreenin klo 10.00. Tämän jälkeen on vuorossa kevyt lounas, huoneeseen vähäksi aikaa lepäämään ja sitten yleisurheilukentälle juoksemaan vetoja. Yleensä juoksen joko 6x1000m tai sitten 2x800m 4x400m 8x200m ja 16x100m vedot, minkä jälkeen väsymys ottaa vallan enkä tee enää loppuviikkona mitään muuta kuin opintoja. Yleensä menen heti ruokalan auettua klo 17.30 syömään ja juttelen kavereiden kanssa siellä 20.00 asti, jonka jälkeen menen tekemään kouluhommia vähäksi aikaa ja menen nukkumaan. 

   

  Sunnuntai.

  En tee mitään treenejä. Käytän yleensä koko päivän opintoihin ja kyllä usein helposti menee yli 5 tuntia opintoja tehdessä.  Käyn lounaalla ja päivällisellä kavereiden kanssa ja jutustelen yleensä aika kauan ruokalassa.

   

  Ja maanantaina sama alkaa alusta!

   

  Terveisin,

  Miko"

 • Täysillä heti alusta – opiskeluissa ja treeneissä!

  by Antti Pohja | loka 09, 2019

  Miko_3
  ”Aloitin tänä syksynä opiskelut Hartfordissa sijaitsevassa Trinity College -yliopistossa. Saan siis elää unelmaani: pelata täysipainoisesti squashia ja opiskella huippuyliopistossa.

  Ensimmäisen puolen vuoden kurssiohjelmassa on Anthropology, Psychology, College Writing, Food, Fitness and Self- Discovery seminar ja Samba Ensemble. Squashjoukkueeseen kuuluminen on täällä iso ja hieno asia, eikä koskaan tarvitse miettiä, että kenen kanssa tai minne menee syömään. Meillä on ruokalassa oma pöytä ja siellä on aina porukkaa. Pelkästään miesten joukkueeseen kuuluu jo 28 pelaajaa, niin kavereita ja auttajia löytyy aina kun sitä tarvitsee.

  Pelaaminen on myös lähtenyt hyvin käyntiin. Ainoastaan pientä ongelmaa on treenien suhteen, kun treenikaverit ei oikein tuppaa pysymään vauhdissa mukana tuntia pidempään. Aika paljon olen koittanut kehittää fysiikkaa täällä juuri sen takia, kun kenttätreeneistä ei ehkä ihan vielä saa tarvittua tehoa irti.

  Treeniolosuhteet täällä ovat muuten ihan täydelliset. Kentille ja salille pääsen milloin vain haluan, ja kaikki on noin 5 minuutin kävelymatkan päässä kämpiltäni.

  Normaalisti herään arkisin kello 6.00. Ekat treenit alkaa klo 7.00 ja siitä sitten tunneille ja tuntien jälkeen takasin treenaamaan. Joskus 20.00 jälkeen pääsee vasta takaisin huoneeseen ja senkin jälkeen pitäisi vielä jaksaa tehdä kouluhommia. Olen pyrkinyt käyttämään viikonloput läksyihin juuri sen takia että pystyisin sitten treenaamaan paremmin viikon aikana. Kielen kanssa ei juurikaan ole ollut ongelmia, mitä nyt välillä aikaa menee läksyjen kanssa enemmän muihin nähden kun joutuu jotain tiettyjä sanoja kääntämään.
  Miko_2

  Tavoitteena TOP 10

  Haluan jossain vaiheessa päästä urallani TOP 10:een maailmassa. Neljän vuoden opiskeluiden aikana tavoitteena olisi voittaa myös yliopistojen mestaruus joukkueena. Siihen tunnutaan muutenkin laittavan täällä tosi paljon aikaa, rahaa ja efforttia.

  Tällä hetkellä ajattelen hankkivani kandin tutkinnon economicsista. Täällä ei tarvitse päättää pääainetta ennen ensimmäisen vuoden loppua, joten en ole asiasta vielä täysin varma. Neljän vuoden jälkeen aion joka tapauksessa jatkaa squashin parissa ammattilaisena. Siviiliurahaaveista en osaa vielä sanoa. Ensin panostan kaikkeni squashiin. Kunnianhimoa lajiin löytyy sen verran reippaasti, että en tiedä mihin ammattiin löytäisin samanlaisen palon kuin mikä tällä hetkellä squashiin on. 

  Finlandian arvomaailma sopii minulle oikein hyvin. Yrittäjähenkisyys ja Oman elämän pomo -teema ovat aika lailla minun juttuni, kun yksilölajia pelaan eli itse päätän melkein aina mitä suuhuni laitan tai minkälaisen treenipäivän aion tehdä. 

  Tässä kaikki tältä erää. Kerron lisää kuulumisia lisää syksyllä!”

   

  • Miko