Finlandia_Sijoitusrahastot_Korkotuotto_tunnus-01
FINLANDIA KORKOTUOTTO

Kohtuullista tuottoa kohtuullisella riskillä. Sitä tarjoaa korkosijoittaminen. Se on yksi vaihtoehto esimerkiksi sille, että pitää säästöjä pankkitilillä nollakorolla. Varojen jakamisella korko- ja osakesijoitusten välillä voit luoda sinulle sopivan suhteen tuotto-odotusten ja riskien välille.

Finlandia Korkotuotto -sijoitusrahaston tiedot

Finlandia Korkotuotto -sijoitusrahaston dokumentit

Finlandia rahastojen arvot

morningstar

UUSIMMAT UUTISET

Finlandia Korkotuotto -sijoitusrahasto Morningstar Awards -finaaliin

Morningstar on valinnut ehdokkaansa vuosittaisten Morningstar Awards -palkintojen saajiksi 2020. Finlandia Korkotuotto -sijoitusrahasto ja salkunhoitaja Tommi Pietarinen on valittu yhdeksi kolmesta ehdokkaasta palkinnon saajaksi.

Rahastoluokkien palkittavat valitaan viimeisimmän yhden, kolmen ja viiden vuoden tuoton ja riskin perusteella. Lisäksi analyytikot tekevät laadullisia varmistuksia. Rahastoluokan tulee olla saatavilla suomalaisille piensijoittajille. Rahastotalojen palkittavat valitaan viiden vuoden riskikorjatun tuoton perusteella.

- Olemme luonnollisesti iloisia, että meidät on arvostettu näin korkealle. Tämä kertoo, että strategiamme on toiminut hyvin. Kävi finaalissa miten tahansa, työmme jatkuu entiseen malliin, Pietarinen kertoo.

Voittajat julkistetaan 11.3.2020.

20.2.2020

Finlandia Korkotuotto -rahaston sääntöihin muutoksia

Finlandia Korkotuotto -sijoitusrahaston säännöt muuttuivat 1.12.2018. Rahasto oli aikaisemmin erikoissijoitusrahasto, sääntömuutoksen jälkeen UCITS-rahasto. UCITS-rahasto on sijoitusrahasto, jolle laki asettaa säännöt, miten sijoitustoiminnasta aiheutuvat riskit on hajautettava.

Korkotuottorahaston sijoitustoiminta on ollut koko historiansa ajan UCITS-rahaston mukainen eli sääntömuutoksella ei ole vaikutusta rahaston sijoitustoimintaan. Sääntömuutoksen jälkeen, myös alaikäiset voivat tehdä sijoituksia Finlandia Korkotuotto -rahastoon.

4.12.2018

Finlandia Korkotuotto -rahasto jatkaa Morningstar-vertailuryhmänsä ykkösenä

Finlandia Korkotuotto -rahaston vire jatkuu vahvana. Rahasto on oman Morningstar-vertailuryhmänsä (181 rahastoa) parhaiten tuottanut rahasto vuonna 2017. Tuottoa vuoden alusta on kertynyt 3,90 prosenttia (25.8.2017). Kolmen vuoden tuotossakin Finlandia Korkotuotto on vertailuryhmänsä ykkönen 5,42 prosentin tuotolla. Merkittävää on myös se, millaisella riskitasolla tuottoa saavutetaan. Morningstarin määrittelemällä riskitasolla Finlandia Korkotuotto -rahaston riski on keskimääräistä alempi luokkaansa suhteutettuna.

29.8.2017

Finlandia_Korkotuotto_listasijoitus_290817

Finlandia Korkotuotto vertailuryhmänsä ykkösenä

Finlandia Korkotuotto -rahaston vire jatkuu vahvana. Rahasto on oman Morningstar-vertailuryhmänsä (181 rahastoa) parhaiten tuottanut rahasto alkuvuonna 2017. Tuottoa vuoden alusta on kertynyt 2,98 prosenttia (7.6.2017).

 – Alkuvuonna on ollut runsaasti uusemissioita ja olemme osallistuneet ahkerasti niihin. Olen erittäin tyytyväinen rahaston alkuvuoden 2017 performanssiin, sekä tuottona että ennen kaikkea riskillä (volatiliteettina) mitattuna, kommentoi salkunhoitaja Tommi Pietarinen.

7.6.2017

Finlandia_2030_listasijoitus_130616-041016

Finlandia Korkotuotto -rahastolla vahva alkuvuosi

Finlandia Korkotuotto -rahastolla on ollut vahva alkuvuosi. Tuottoa on kertynyt 2 %, erittäin pienellä volatiliteetilla.

- Kaikki salkun joukkovelkakirjalainat ovat performoineet hyvin, ja lisätuottoa olemme saavuttaneet muun muassa Norjan kruunun vahvistumisesta. Myös pankkien painon lisääminen alkuvuodesta on tuonut hyviä tuottoja rahastoomme, salkunhoitaja Tommi Pietarinen kommentoi.

27.2.2017

Korkotuotto_post

Finlandia Korkotuotolle viiden tähden luokitus

Finlandia Korkotuotto -rahasto sai tänään erittäin arvostetulta rahastojen luokittaja Mornigstarilta viisi tähteä, eli parhaimman mahdollisen luokituksen. Finlandia Korkotuotto -rahaston vertailuryhmässä on 193 rahastoa (10.1.2017). Viiden tähden luokituksen saa vertailuryhmän paras kymmenen prosenttia rahastoista.

10.1.2017

Korkotuotto_stars_post

Korkojen nousu ei ole vaikuttanut Korkotuoton tuottoon

Pitkät korot ovat nousseet inflaatio-odotusten sekä elpyvän eurotalouden ajamina. Korkojen nousu on yleensä myrkkyä pitkän koron rahastoille, koska korkojen noustessa joukkovelkakirjalainojen hinnat laskevat. Finlandia Korkotuotto -rahastomme on kuitenkin pärjännyt tässä tilanteessa erittäin hyvin, koska Korkotuotto-rahastomme joukkovelkakirjalainojen arvon herkkyys korkotason muutoksille on keskimäärin alhainen, vain vähän yli 2.

Alla olevassa kuvassa on vertailtu Saksan valtion kymmenen vuoden lainan hinnan kehitystä ja Korkotuotto-rahastomme kehitystä. Saksan kymmenen vuoden valtionlainan hinta on laskenut 3,71 prosenttia 11.7–20.12., kun taas Korkotuotto-rahastomme arvo on noussut samana ajankohtana 4,06 prosenttia.

Picture1-01

Finlandia Korkotuotto maailman kärjessä

Finlandia Korkotuotto on Morningstar-vertailuryhmänsä kolmanneksi parhaiten tuottanut euromääräinen rahasto maailmassa vuoden alusta mitattuna. Tuotto on vuositasolla 5,01 % (arvo 14.11.2016). Kolmen ja kuuden kuukauden tuotolla mitattuna Finlandia Korkotuotto on Morningstar-vertailuryhmänsä maailman paras euromääräinen rahasto. Vertailuryhmässä on yhteensä 191 rahastoa.

16.11.2106


Finlandia_Korkotuotto_listasijoitus

Outokumpu tuottanut parhaiten

Finlandia Korkotuotto -rahaston parhaiten tuottanut sijoitus tänä vuonna on ollut Outokummun vaihtovelkakirjalaina, jonka rahasto osti salkkuun 26.4.2016 hintaan 86,20. Tällä hetkellä vaihtovelkakirjanlainan arvo on 114,00 eli tuottoa on kertynyt yli 32 %. Outokummun parantuneet näkymät ovat nostaneet rajusti lainan hintaa, koska laina antaa mahdollisuuden vaihtaa joukkovelkakirjanlainan osakkeisiin. Outokummun osake on noussut samana aikana lähes 100 %.

16.11.2016

Outokumpu_post

Halpaa rahaa Suomen valtiolle

Suomen valtio laski liikkeelle 7-vuotisen joukkovelkakirjalainan, jonka tuotto on pakkasella 0,25 %. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoittajat maksavat Suomen valtiolle korkoa saadessaan omistaa valtiomme lainaa. Normaalitilanteessahan lainan antajalle maksetaan korkoa eikä päinvastoin, mutta nyt elämme kaukana normaalista korkotilanteesta.

5.9.2016

Korkotuotto-rahasto kesti brexit-iskun


Pankkisektori on ollut kovassa paineessa Britannian brexit-äänestyksen jälkeen. Pankkien liikkeeseen laskemien lainojen riskilisät ovat leventyneet kovasti ja lainojen hinnat painuneet. Suurimmassa paineessa ovat olleet Britannian pankit. Korkotuotto-rahastomme on selvinnyt turbulenssissa erittäin hyvin kiitos voimakkaan pankkisektorin alipainotuksen.

6.7.2016

brexit_post

Talletusvarat tuottamaan

Suomalaiset makuuttavat talletuksissa käytännössä nollatuotolla suunnattomia summia. Suomalaisilla kotitalouksilla oli 2015 lopussa talletuksia 81,6 mrd EUR:a korolla 0,37 % ja yrityksillä 34,8 mrd EUR:a korolla 0,16 %. Finlandian Korkotuotto rahaston vuosituotto on ollut toimintansa alusta yli 10 kertaa parempi kuin kotitalouksien talletusten keskituotto oli vuonna 2015.

13.6.2016

Saksa saa ilmaista rahaa 10 vuoden lainoihin.

Valtion laina sijoittajalla on tukalat ajat edessä korkojen ollessa pohjamudissa. Saksan valtion 10 vuoden obligaation tuotto painui ennätysalhaalle ollen nyt vain 0,06 %:ia. Korkojen alhaisuus aiheuttaa sen, että sijoittajat pakotetaan hakemaan tuottoa riskillisemmistä arvopapereista. Tämä taas tuo haasteita sijoittajille, jotka ovat tottuneet sijoittamaan vain ja ainoastaan mahdollisimman vähäriskisiin valtionlainoihin.

8.6.2016

EKP laajentaa elvytysohjelmaansa

Euroopan Keskuspankki tekee kaikkensa inflaation ja talouden kasvun eteen. EKP aloitti hyvän luottoluokituksen omaavien joukkovelkakirjalainojen ostot tänään 8.6.2016 ostamalla muun muassa Telecom Italian ja RWEn lainoja. Onko EKP valmis myös ostamaan osakkeita tai high yield lainoja? Niiden ostot ovat edessä, mikäli nykyiset osto-ohjelmat todetaan tehottomiksi. Helikopterirahastakin jo puhutaan eli siinä käytännössä EKP tilittäisi kansalaisten pankkitileille riihikuivaa käteistä.

8.6.2016

iStock_36592406_web

Stora Ensolle halvalla lainaa

Stora Enso haki markkinoilta lainarahaa erääntyvien lainojensa hoitoon. Stora Enso liikkeeseen laski 7-vuotisen lainan kooltaan 300 miljoonaa euroa tarjouskirjan ollessa 2,3 mrd eli kiinnostus lainaa kohtaan oli erittäin suuri. Yhtiö maksaa lainasta korkoa 2,125 %. Vielä kolme vuotta sitten yhtiö maksoi lainarahastaan 5,5 % korkoa.

7.6.2016

StoraEnso_post