Jenna Laukkanen voitti joulukuussa 2015 kaksi lyhyen radan EM-kultaa rintauinnissa. Tämän vuoden tavoitteet ovat vieläkin korkeammalla: finaalipaikka Rion olympialaisissa. Finlandia on Jennan pääyhteistyökumppani matkalla kohti suurta tavoitetta. Seuraamme matkaa kohti olympiafinaalia blogissamme. Pysy mukana!

Jennan blogibanneri

Treeniä ja valoa kevääseen

netti_9x9_Jenna_RAI0356 3

Terve taas!
Tammikuun Rion-leirin jälkeen helmikuukin on jo ehtinyt vierähtää. Oulussa oli viikko kotiinpaluun jälkeen GP-kisat, josta ei odotettukaan mitään huippuaikoja ja ennätyksiä. Palkintopallilla olin joka matkalla, mutta se ei ole tässä vaiheessa oleellista. Olen suurin piirtein samassa vauhdissa kuin viime vuonna tähän aikaan.

Olemme valmentajan kanssa päättäneet, ettemme kisaa yhtään ylimääräistä kevään aikana, vaan keskitymme treenaamiseen. Pidän siitä, että saan pitkiä ja ehjiä treenijaksoja keväälle. Tässä vaiheessa ei ole mitään syytä herkistellä, kun Rion olympialaisiin on vielä aikaa. Siellä on sitten tarkoitus olla huippukunnossa!

Helmikuu menikin oikein hyvin harjoittelun suhteen. Treeni maistuu ja tarttuu, se on hyvä merkki. Eikä tuo valon määrän lisääntyminenkään haittaa yhtään!

IMG_20160304_123353IMG_20160301_142947
Kun ulkona on kelit kohdallaan, tykkään tehdä aerobisia harjoituksia myös muualla kuin altaassa. Esimerkiksi hiihtäminen on minulle loistava harjoittelumuoto. Samoin luistelu ja lenkkeily. Olen sitä mieltä, että monipuolinen treenaaminen auttaa saamaan lajitreenistäkin enemmän irti.

Muutama vuosi sitten tein toisin. Tein kaikki mahdolliset harjoitukset altaassa, eikä se toiminut. Se puudutti. Kaikesta oppii.

Seuraavat kisat on pääsiäisen SM-kisat Helsingissä. Sieltä melkein saman tien lähdetään Tukholmaan kisaamaan. Toukokuussa on sitten pitkän radan EM-kisat Lontoossa. Sekin on omalla tavallaan välikisa kohti Rioa, mutta siellä on tarkoitus kerätä elintärkeää rutiinia maailman huippuja vastaan. On hyvä saada startteja, joissa viereisillä jakkaroilla seisoo niitä samoja naisia, joiden kanssa kisataan finaalipaikoista Riossa. Pitää tottua kohtaamaan kovimmat – ajoissa.

 Palataan taas!

Blogin etusivulle >>

terveisin-Jenna4

Comments are not allowed anymore