Vahvat megatrendit Nvidian kasvun taustalla

Grafiikkateknologia-alan yhtiö Nvidia raportoi keskiviikkona markkinoiden sulkeuduttua kolmannen vuosineljänneksen tuloksestaan. Yhtiö raportoi niin liikevaihdon kuin osakekohtaisen tuloksen osalta reilusti analyytikoiden odotukset ylittävät lukemat. Lisäksi yhtiön ennuste neljännestä kvartaalista ylitti analyytikkojen odotukset. Siitä huolimatta yhtiön osakekurssi kääntyi maltilliseen laskuun torstaina, kun yhtiön talousjohtaja kommentoi datakeskus liiketoimintasegmentin myynnin hidastuvan kuluvalla kvartaalilla.

Vuoden kolmannella kvartaalilla yhtiön liikevaihto kasvoi vuodentakaisesta vertailukaudesta 57 prosenttia ja 22 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Erityisesti pelaamisen ja datakeskuksien liiketoimintasegmenttien ennätyksellinen kasvu siivitti yhtiön vahvaa tulosta. Videopelaamisen ja puolijohdeteollisuuden voimakkaat megatrendit kasvattavat yhtiön grafiikkasuorittimien kysyntää siinä määrin, että yhtiön on vaikea vastata tarjonnallaan tähän kysyntään.

Koronapandemiasta huolimatta yhtiön osakekurssi on noussut vuoden alusta noin 125 prosenttia.
Lue lisää >>

20.11.2020
Vahvat-megatrendit-Nvidian-kasvun-taustalla

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>