Terveystalo listautui Helsingin pörssiin

Suomen suurin yksityisten lääkäripalveluiden tarjoaja Terveystalo listautui pörssiin. Yhtiö on kasvanut viime vuosien aikana vahvasti sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta. Ripeän kasvun voidaan odottaa jatkuvan ihmisten kulutuskäyttäytymisen muuttuessa yhä enemmän yksityisiä lääkäripalveluja suosivaan suuntaan.

Tulevien vuosien merkittävänä kasvuajurina on väestön nopea ikääntyminen. Suomen väestö on yksi nopeimmin ikääntyvistä koko maailmassa, mikä tarkoittaa merkittävää terveydenhuollon kulujen kasvua tuleville vuosille.

Yhtiölle on tulossa myös mahdollisesti 2020-luvulla kasvumahdollisuus, jota ei ole vielä hinnoiteltu osakkeen arvoon, Sote-järjestelmän tuomien muutosten seurauksena. Suomen terveydenhuoltomarkkinan koko on joidenkin arvioiden mukaan tällä hetkellä noin 14 miljardia euroa, josta yksityisen markkinan osuus on hieman yli 3 miljardia. Yksityisen markkinan koon odotetaan tuplaantuvan Soten tuomien muutosten myötä.

Terveystalon listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti, ja monet instituutiosijoittajat saivat vain murto-osan haluamastaan osakemäärästä. Yhtiön osake nousi 2,5 prosenttia ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätteeksi. 

https://www.terveystalo.com/fi/Sijoittajat/

11.10.2017

Terveystalo_post

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>