Starbucks: kahvin voimalla

Ostimme kahvilaketju Starbucksin takaisin salkkuumme tänä vuonna. Yhtiö oli hetkellisesti pois Laatuyhtiöt-rahastosta koronan tuoman epävarmuuden vuoksi. Globaali kahvilajätti Starbucks julkaisi kvartaalin tuloksensa, mikä antaa selviä merkkejä yhteiskunnan paluusta toimistokulttuuriin sekä kahvinjuontiin muuallakin kuin kotona.

Yhdysvalloissa vauhtia, Kiinassa haasteita

Starbucks kertoi saavuttaneensa ennätysmäärän aktiivisia kanta-asiakkaita Yhdysvalloissa. Yhtiö kertoi myynnin kasvaneen 31 prosenttia viime kvartaalista, ennätykselliseen 8 biljoonaan dollariin. Tämä kuitenkin jäi hieman keskimääräisestä analyytikko-odotuksesta. Yhtiön myyntiä oli heikentänyt Kiinan myynti, joka oli laskenut aikaisemmasta 7 prosenttia. Kiinan myyntilukuja on vielä selvästi painanut koronan aiheuttamat epävarmuudet ja tiukemmat rajoitukset yhteiskunnassa länsimaihin verrattuna.

Yhdysvalloissa on kärsitty työvoimapulasta matalapalkkaisiin ammatteihin, mihin Starbucks ottaa kantaa nostamalla keskimääräistä tuntipalkkaa myymälöissään 17 dollariin per tunti.

Lue lisää >>

 3.11.2021


Starbucks-Kahvin-voimalla

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>