Smiths Groupilta odotuksia parempi puolivuotistulos

Englantilaisen konepajayhtiö Smiths Groupin puolivuotistulos ylitti markkinoiden konsensusodotukset sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Varsinkin tulos oli reippaasti odotettua parempi. Yhtiön tulos ennen veroja kasvoi yli kaksinkertaiseksi vuoden takaiseen verrattuna, heikentyneen punnan ja strukturointien ansioista.

Yhtiön liiketoiminnoista Detection-liiketoiminta kehittyi parhaiten ja kompensoi muiden toimialojen hiukan pehmeitä tuloksia. Yhtiön Detection-liiketoiminta on maailman suurin turvallisuusalan sensorien toimittaja (sensoreita esimerkiksi räjähteiden, aseiden, kemikaalien ja huumeiden tunnistamiseen) ja toimialan kasvunäkymät ovat hyvät muun muassa terrorismin uhkan kasvaessa maailmalla. Yhtiö onkin vahvistamassa Detection-liiketoimintaansa ostamalla Safranilta Morpho Detectionin 710 miljoonan dollarin valuaatiolla.

Yhtiön osake nousi kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen tulosjulkistuksen jälkeen.

24.3.2017

Smiths_Group_post

Finlandia 2030 -rahasto

Digitalisoituvat palvelut, tuoteinnovaatiot, uusi teknologia ja maailman väestön varallisuuteen ennakoidut muutokset mullistavat monia toimialoja. Se tarkoittaa huikeita mahdollisuuksia kasvavilla liiketoiminta-alueilla toimiville yrityksille. Monet tulevaisuuden voittajista tekevät jo tänään vahvaa liiketoimintaa.

Rahastosivuille >>