Pfizer vahvoilla Covid-19-rokotekehityksessä

Tällä hetkellä 39 kandidaattia on edennyt koronavirukseen kehitettävässä rokotteessa kliinisen testaamisen vaiheeseen. Joukon kärkeä pitää tällä hetkellä Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson ja AstraZeneca. Maanantaina Trump mainitsi puheessaan Pfizerin erityisen vahvasta edistymisestä viitaten samalla Johnson & Johnsonin tulevan kehityksessä hieman perässä.

Yhtiön massiivisessa 44 000 henkilöä käsittävässä testauksessa vain 32 henkilöä ovat saaneet tartunnan. Suurissa lääketutkimuksissa on tapana suorittaa tuloksien ennakkotarkastamista, jonka avulla erityisen vakuuttavien tutkimustuloksien siivittämänä kliiniset testit voidaan lopettaa suunnitellusta aikataulusta edellä. Myös Pfizer hyödyntää ennakkotarkastamista, jonka avulla asiantuntijat arvioivat yhtiön tavoittelevan etumatkaa kovimpiin kilpailijoihinsa nähden.

Yhtiön osakekurssi on laskenut 9 prosenttia vuoden alusta.

25.9.2020
Pfizer-vahvoilla-Covid-19-rokotekehityksessä

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>