Pfizer ja BioNTech julkaisivat läpimurtodataa koronarokotteen kehityksestä

Lääkeyhtiö Pfizer ja sen saksalainen kumppani BioNTech kertoivat maanantaina merkittävästä edistysaskeleesta koronarokotteen kehitystyössä. Pfizer julkaisi maanantaina ensimmäisen väliraportin kolmannen vaiheen testaamisen tuloksista, jotka osoittavat yhtiöiden yhdessä kehittämän rokotteen ehkäisevän COVID-19-taudin 90-prosenttisesti testiin osallistuneiden joukossa. Kolmannen vaiheen kliinisiin testeihin osallistui yhteensä 43 538 osanottajaa.

Vielä ei ole selvyyttä siitä, kuinka pitkän suojan rokote antaa. Alustavien tulosten mukaan rokote antoi osanottajille suojan seitsemän päivää sen jälkeen, kun rokotteen toinen annos oli annettu ja ensimmäisestä annoksesta oli kulunut 28 päivää. Pfizerin toimitusjohtaja Albert Bourla kommentoi tuloksia merkittävänä askeleena kohti läpimurtoa, jolla pandemian aiheuttama globaali terveyskriisi saadaan taltutettua.

Yhtiöt arvioivat pystyvänsä tuottamaan rokotetta noin 1,3 miljardia annosta, joilla voitaisiin rokottaa 650 miljoonaa ihmistä vuoden 2021 loppuun mennessä.

Pfizerin osakekurssi nousi tulosten julkistamisen jälkeen 7 prosenttia.

10.11.2020
Pfizer-vahvoilla-Covid-19-rokotekehityksessä

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>