Orpea jatkaa voimakasta kasvuaan

Euroopan suurin hoiva-alan yritys Orpea julkaisi tilinpäätöksensä vuodelta 2016. Yhtiön liikevaihto kasvoi linjassa markkinoiden odotuksen kanssa: 18,8 % edellisvuodesta. Käyttökate kasvoi vastaavasti 18,5 %. Tulevaisuuden näkymien suhteen yhtiö on luottavainen. Liikevaihdon kasvun odotetaan jatkuvan vahvana ja marginaalien odotetaan vahvistuvan edelleen tulevien vuosien aikana.

Hoiva-alan yhtiöillä on tällä hetkellä erittäin hyvät näkymät läntisen Euroopan maissa. Alueen demografia ennakoi voimakkaasti kasvavia asiakasmääriä esimerkiksi vanhusten hoidon saralla, kun 1940-luvulla syntyneet suuret ikäluokat saavuttavat eläkeiän. Ranskalainen Orpea on toimialan johtaja Euroopassa, ja sen toiminta on laajimmalle levinnyttä. Yhtiö toimii tällä hetkellä 10 maassa ja se etsii jatkuvasti uusia kohteita sekä kotimarkkinaltaan Ranskasta että muualta Euroopasta. Myös kokonaan uusia kohdemaita etsitään aktiivisesti.

Yhtiöllä on Euroopan lisäksi valtava kasvupotentiaali myös Kiinassa. Kiinan Nanjingissa aloitettiin testiluonteinen projekti viime vuonna, kun Orpea pääsi ensimmäisenä länsimaalaisena yrityksenä esittelemään toimintaansa paikalliselle väestölle pitkäaikaisen vanhustenhoidon parissa. Hyvä asiakaspalaute sai sekä yksityiset että institutionaaliset sijoittajat liikkeelle sankoin joukoin. Orpea etsii tällä hetkellä yhteistyöyrityksiä Kiinasta, jotta se pääsisi laajentamaan toimintaansa Kiinan suljetuille markkinoille. 

28.3.2017

Orpea_post

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>