Nikelta kovat osavuosiluvut – yllätti markkinaodotukset

Nike raportoi eilen markkinoiden sulkeuduttua erittäin kovat osavuosikatsausluvut liikevaihdon ja erityisesti tuloksen ylittäessä markkinoiden odotukset reippaasti. Osinkokohtainen tulos oli itse asiassa parempi kuin yksikään yhtiötä seuraavista 37 analyytikosta oli osannut odottaa.

Markkinoita on huolestuttanut tänä vuonna Adidaksen ja Under Armourin vahva nousu haastamaan Niken asemaa maailman johtavana urheiluvaatevalmistajana. Varsinkin Adidas on tehnyt vahvan käänteen Pohjois-Amerikan markkinoilla.

Tästä huolimatta Nike raportoi erittäin vahvat luvut syys-marraskuulta länsimarkkinoiden myynnin kasvettua 12 prosenttia ja kehittyvien markkinoiden myynnin kasvettua 13 prosenttia. Varsinkin Kiinassa kasvu oli kovaa (+17 %), kun taas USA:ssa kasvu jäi vain kolmeen prosenttiin.

Yhtiön pitkäaikainen toimitusjohtaja Mark Parker kommentoi tuloksen jälkeen, että hän odottaa yhtiön hyvän kasvumomentumin jatkuvan myös tästä eteenpäin. Tuloksen jälkeen osake oli jälkimarkkinoilla parhaimmillaan yli viiden prosentin nousussa.

 22.12.2016

Nike_post_2

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>