MTU Aero Enginesiltä kaikkien aikojen paras osavuositulos

Lentokoneiden turbiinien osia valmistava MTU Aero Engines julkisti tänään historiansa kaikkien aikojen parhaan osavuosituloksen. Yhtiö nosti samalla myös koko vuoden tulosohjeistustaan. Yhtiön innovatiivisten ja energiatehokkaiden Geared Turbo Fan -turbiinien kysyntä on jatkunut vahvana, ja tilauskirjassa on tällä hetkellä yli 8 000 turbiinia, joiden toimittamiseen menee vuosia.

Yhtiöllä on tällä hetkellä 40–50 prosentin markkinaosuus kapea- ja leveärunkoisten lentokoneiden turbiineissa. Kasvunäkymät ovat vahvat esimerkiksi kehittyvillä markkinoilla (varsinkin Kiina ja Intia) mutta myös muun muassa USA:ssa, missä lentokonekanta on keskimäärin 5 vuotta vanhempaa kuin muualla maailmassa ja lentokonekannan uusimissykli onkin käynnistymäisillään.

Jatkossa yhtiön kannattavuus tulee myös parantumaan merkittävästi huoltoliiketoiminnan kasvaessa asennetun turbiinikannan mukana.

25.10.2016

MTU_post

Finlandia 2030 -rahasto

Digitalisoituvat palvelut, tuoteinnovaatiot, uusi teknologia ja maailman väestön varallisuuteen ennakoidut muutokset mullistavat monia toimialoja. Se tarkoittaa huikeita mahdollisuuksia kasvavilla liiketoiminta-alueilla toimiville yrityksille. Monet tulevaisuuden voittajista tekevät jo tänään vahvaa liiketoimintaa.

Rahastosivuille >>