Microsoft raportoi selvästi odotuksia vahvemman tuloksen

Ohjelmistoyhtiö Microsoft ilmoitti torstaina tehneensä selvästi odotuksia paremman tuloksen viimeisimmällä vuosineljänneksellään. Vahvan tuloksen taustalla oli ennen kaikkea jatkuvasti laajempaan käyttöön levittäytyvät pilvipalvelut.

Yhtiö on investoinut merkittävästi datakeskuksiin pilvipalveluiden laajentamiseksi, mikä kantaa nyt hedelmää. Microsoftin julkinen pilvipalvelu Azure tuplasi liikevaihtonsa edellisvuodesta, ja yhtiön viestin mukaan kasvuvaraa riittää vielä pitkäksi aikaa.

Yhtiö on myös tehnyt myös merkittävän strategisen muutoksen tarjoamissaan palveluissa. Aiemmin liiketoiminta pyrittiin pitämään lähinnä Windows-käyttöjärjestelmän ympärillä, mutta nyt liikevaihtoa on lähdetty toden teolla kasvattamaan myös Android- ja iOS-käyttäjäkunnasta. Microsoftin osakkeen arvo nousi perjantaina 4,2 prosenttia, kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen.

21.10.2016

Microsoft_post

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>