Medicover listautui Tukholman pörssiin

Ruotsista lähtöisin olevan terveydenhuoltoalan yhtiö Medicover on laajentanut määrätietoisesti toimintaansa viime vuosien aikana erityisesti itäisessä Euroopassa ja Saksassa. Yhtiö jakaa liiketoimintansa terveydenhuollon ja lääketieteen diagnostiikan alueisiin, joiden kesken liikevaihto jakautuu lähes tasan.

Terveydenhuollosta, josta työterveydenhuolto on merkittävin osa, merkittävästi suurin liikevaihto kertyy Puolasta. Yhtiöllä on hyvin kasvavaa liiketoimintaa myös Romaniassa, Unkarissa ja Ukrainassa, joista kaikissa on erittäin vahvat kasvunäkymät tulevien vuosien aikana. Esimerkiksi Puolassa ja Romaniassa henkilöä kohti käytetty rahamäärä suhteutettuna bruttokansantuotteeseen on merkittävästi Euroopan keskitasoa alemmalla tasolla.

Työterveydenhuoltoon kuuluu myös yhä enenevässä määrin erikoislääkäreiden toimenkuvaan kuuluvia palveluita, minkä vuoksi yhtiö on avannut yhä laajemmin terveydenhuollon palveluita kattavia sairaala-asemia. Diagnostiikan puolella yhtiö toimii edellä mainittujen maiden lisäksi esimerkiksi Saksassa ja Intiassa. Palveluihin kuuluvat lukuisat erilaiset laboratoriotestit eri lääketieteen aloilla. Diagnostiikan yksikkö teki yli 115 miljoonaa testiä vuoden 2016 aikana.

Finlandia 2030 -rahasto osallistui Medicoverin listautumisantiin, joka ylimerkittiin moninkertaisesti. Yhtiön osakkeen arvo nousi 17 prosenttia ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätteeksi.

23.5.2017

Medicover_post

Finlandia 2030 -rahasto

Digitalisoituvat palvelut, tuoteinnovaatiot, uusi teknologia ja maailman väestön varallisuuteen ennakoidut muutokset mullistavat monia toimialoja. Se tarkoittaa huikeita mahdollisuuksia kasvavilla liiketoiminta-alueilla toimiville yrityksille. Monet tulevaisuuden voittajista tekevät jo tänään vahvaa liiketoimintaa.

Rahastosivuille >>