Joulun ilosanomaa Sri Lankasta

Finlandia rahoitti kaksi vuotta sitten koulun rakentamisen srilankalaisille lapsille. Mitä koululle ja oppilaille kuuluu tänään? Hankkeen puuhamies, Pentti-Oskari Kangas kertoo terveiset suoraan Sri Lankasta.

”Saamamme avustus Finlandia Groupilta joulun alla 2013 tuli kuin salama kirkkaalta taivaalta. Olimme juuri aloittaneet Unohdettujen Laakson köyhien lasten avustamisen. Rakentaneet kaivoja ja terveyskeskuksen ja palkanneet lääkärin.

srilanka4

Yksi asia syrjäisestä kylästä kuitenkin puuttui: koulu. Sen rakentaminen oli sekin menestystarina. Viisi viikkoa ilosanoman saamisesta pidimme avajaiset. Yrityksen joulurahat muuttuivatkin koulurahoiksi. Ne eivät ole  huvenneet, vaan kasvavat lasten myötä korkoa joka vuosi.

Lotus Hill ry:n yksityinen avustushankkeemme on purjehtinut myötätuulessa kaikin tavoin. Lapset ovat käyneet retkellä eläintarhassa ja he saavat nauttia  myös ilmaiseksi jokapäiväisen kouluruoan ensimmäisenä saaren kouluista. Olemme palkanneet opettajat sekä hankkineet monipuoliset koulutarvikkeet lapsille.

srilankatytto

Viime vuonna he saivat uudet leikkivälineet pihalle. Odotamme jouluaattoa niin kuin me kaikki lapsenmieliset. 24.12. klo 10 alkaa lasten harjoittelema konsertti vain meitä varten. Laulua ja tanssia ja hymyä kukkuramitalla.  On vaikea kuvitella, mistä saisi paremman joulumielen.

Onnellisina me saamme olla välittämässä Finlandia talon rahoittajalle, Finlandia Group Oyj:lle  ja heidän liiketuttavilleen niin paljon kiitoksia, että varmaan riittää. 

srilanka2

Lisää tietoa ja valokuvia tapahtumasta www.positiivarit.fi/lotushill.  

Mukaan pääsee aiheuttamaan hyvää mieltä itselleen ja avustettaville köyhille lapsille samoilta sivulta tukijäsenkaavakkeella.”

Pentti-Oskari Kangas