Iso-Britanniassa ensimmäiset rokotukset jo ensi viikolla?

Pfizerin ja BioNTechin yhteistyössä kehittämä COVID-19-rokote on saanut Iso-Britannian säätelyelimeltä hyväksynnän rokotteen käyttöön taistelussa pandemiaa vastaan. Samalla Iso-Britanniasta tuli ensimmäinen COVID-19-rokotteen hyväksynyt länsimaa.

Iso-Britanniassa uusia virustapauksia on todettu marraskuussa vähenevissä määrin, mutta maan tilanne on edelleen erittäin tukala. Tällä hetkellä 50 sairaalaa valmistautuu laaja-alaisen rokoteohjelman käynnistämiseen ja kahdeksansataatuhatta annosta rokotetta on valmiina kuljetukseen Belgiassa. Viimeisimmän tiedon mukaan rokote on saatavilla maassa jo ensi viikolla.

Yhdysvaltojen ja Euroopan Unionin säätelyelimien päätöksiä odotetaan edelleen, ja niiden uskotaan valmistuvan joulukuun puolenvälin tienoilla.

Pfizerin osakekurssi on noussut vuoden alusta noin 10 prosenttia.
Lue lisää >>

4.12.2020
Iso-Britanniassa-ensimmäiset-rokotukset-jo-ensiviikolla

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>