Ilmastointilaitteiden valmistaja Munters listautui Tukholman pörssiin

Maailman johtava energiatehokkaiden ilmastointilaitteiden valmistaja Munters listautui Tukholman pörssiin. Yhtiö keskittyy liiketoiminnassaan valmistamaan ilmastointiratkaisuja omille erityisalueilleen, joihin kuuluvat esimerkiksi datakeskukset, litium-akkutehtaat sekä lääke- ja ruokateollisuuden tehtaat.

Erityisen mielenkiintoisia yhtiön tuotealueista ovat litium-akkutehtaat ja datakeskukset. Molemmat tuotealueet kasvavat näillä näkymin erittäin voimakkaasti tulevien vuosien aikana esimerkiksi sähköautojen, pilvipalveluiden ja esineiden internetin lisääntyvän käytön seurauksena. Litium-akkutehtaissa ilmastointi on kriittisessä asemassa, minkä vuoksi tehtaat eivät voi ottaa riskejä ilmastoinnin ratkaisuissa. Valmistettavat akut saattavat räjäyttää itsensä, jos tehtaan kosteusprosentti nousee yli 5 prosentin kriittisen rajan. Datakeskuksien runsaasti lämpöä tuottavat palvelimet voivat puolestaan lakata toimimasta, jos sisäilman lämpötila nousee yli 50 asteen rajan. Munters on osoittanut pystyvänsä tekemään luotettavia ja energiatehokkaita ratkaisuja tuotealueillaan ympäri maailman.

Finlandia 2030 -rahasto osallistui osakeantiin, joka oli jättimäinen menestys. Anti ylimerkittiin moninkertaisesti. Osake nousi ensimmäisen kaupankäyntipäivän päätteeksi 20 prosenttia antihintaa korkeammalle tasolle.

19.5.2017

Munters_post

Finlandia 2030 -rahasto

Digitalisoituvat palvelut, tuoteinnovaatiot, uusi teknologia ja maailman väestön varallisuuteen ennakoidut muutokset mullistavat monia toimialoja. Se tarkoittaa huikeita mahdollisuuksia kasvavilla liiketoiminta-alueilla toimiville yrityksille. Monet tulevaisuuden voittajista tekevät jo tänään vahvaa liiketoimintaa.

Rahastosivuille >>