Hoivapalveluiden tuottaja Ambea listautui Tukholman pörssiin

Ruotsalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys Ambea listautui pörssiin. Yhtiö on toimialallaan yksi Ruotsin suurimmista. Ambean liiketoiminta keskittyy vanhustenhoitoon, perhehoitoon sekä vammaistenhoitoon, jossa yhtiö on yksityisten palveluntarjoajien markkinajohtaja. Pieni osa liikevaihdosta tulee myös Norjan vanhustenhoidosta. 

Sosiaali- ja terveyspalvelualan yhtiöt ovat herättäneet suurta kiinnostusta Pohjoismaissa viime aikoina. Alueen demografia ennakoi voimakkaasti kasvavia asiakasmääriä esimerkiksi vanhusten hoidon saralla, kun 1940-luvulla syntyneet suuret ikäluokat saavuttavat eläkeiän. Terveyspalveluiden tarjontaa on myös pyritty yksityistämään, mikä tekee yhtiöiden kasvunäkymistä erityisen houkuttelevia. 

Yhtiön listautuminen herätti laajaa kiinnostusta markkinoilla, ja osakeanti ylimerkittiin moninkertaisesti. Näemme yhtiössä vahvaa nousupotentiaalia ja osallistuimme osakeantiin. Kaupankäynti osakkeella päättyi ensimmäisen kaupankäyntipäivän jälkeen 10 % osakkeen antihintaa korkeammalle tasolle.

31.3.2017

Ambea_post

Finlandia 2030 -rahasto

Digitalisoituvat palvelut, tuoteinnovaatiot, uusi teknologia ja maailman väestön varallisuuteen ennakoidut muutokset mullistavat monia toimialoja. Se tarkoittaa huikeita mahdollisuuksia kasvavilla liiketoiminta-alueilla toimiville yrityksille. Monet tulevaisuuden voittajista tekevät jo tänään vahvaa liiketoimintaa.

Rahastosivuille >>