Hasbro nousi maailman suurimmaksi lelumyyjäksi

Lelujen ja pelien valmistaja Hasbro julkaisi kilpailijoihin suhteutettuna erittäin vahvan osavuosituloksen kasvatettuaan ensimmäisen vuosineljänneksen liikevaihtoaan 2 prosenttia edellisvuodesta. Yhtiö on vallannut markkinaosuutta Mattel-yhtiöltä, jonka liikevaihto vastaavasti pieneni 15 prosenttia. Viimeisimpien lukujen valossa Hasbro onkin kasvanut maailman suurimmaksi leluyhtiöksi Mattellin ohi.

Hasbrolla on tällä hetkellä erittäin vahva momentti usean eri liiketoiminnan kasvattaessa myyntiään. Yhtiö hyötyy Disneyn kanssa tekemänsä yhteistyön ansiosta Disney-elokuvien vahvasta menestyksestä. Ensimmäisen vuosineljänneksen suosituimmat lelut olivat Star Wars -elokuvan mukaan valmistettuja leluja. Disney-teemaisten lelujen lisäksi yhtiön omat lelut, kärkipäässä Baby Alive -nuket ja Furreal Friends -hahmot, ovat kasvattaneet myyntilukujaan vauhdikkaasti. Myös lautapelit jatkoivat voimakasta kasvuaan edellisen vuosineljänneksen tapaan.

Yhtiön osake on noussut vauhdikkaasti parantuneen liiketoiminnan seurauksena. Tulosjulkistuksen jälkeen osakkeen arvo nousi 5,9 prosenttia. Pörssin sulkeuduttua osake noteerattiin kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen, 101,7 dollariin.

24.4.2017

Hasbro_post

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>