Googlen emoyhtiöltä odotuksia kovempi tulos mobiilimainonnan hurjan kasvun ansiosta

Googlen emoyhtiö Alphabet murskasi analyytikkojen odotukset tuoreimman osavuosikatsauksen lukujen osalta. Sekä liikevaihdon kasvu että tulos olivat huomattavasti konsensusodotuksia parempia ja nousivat uusiin ennätyksiin. Mainostulot ovat ylivoimaisesti tärkein osa yhtiön liikevaihtoa ja kasvoivat tammi-maaliskuussa noin 19 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna erityisesti mobiilimainonnan kasvaessa kovaa. Yhtiö on myös leikannut rajusti pitkän ajan kehitysprojektien kuluja (mm. itseohjautuvat autot, robotiikka, valokuituverkot yms.), mikä näkyy parantuneessa kannattavuudessa.

Googlen markkinaosuus kaikesta mobiilimarkkinasta on yhä erittäin vahva ja tulevaisuudessa odotamme Googlen ja Facebookin hallitsevan näitä kasvavia markkinoita oligopolisessa tilanteessa, jolloin kumpikin pystyy toimimaan erittäin kannattavasti.

Yhtiön osake oli noussut kaikkien aikojen korkeimmalle tasolleen ennen osavuositulosta ja tuloksen jälkeen osake nousi jälkipörssissä vielä nelisen prosenttia. Alphabet on Finlandia Laatuyhtiöt -rahaston suurin yksittäinen sijoitus.

 27.4.2017

Alphabet_post

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>