Finlandia Ilveksen matkassa eurokentillä

Tampereen Ilves pelaa jalkapallon europelejä 27 vuoden tauon jälkeen. Eurooppa-liigassa vastaan asettuu Bulgarialainen Slavia Sofia. Kansainvälisissä otteluissa joukkueilla on tapana pitää paidassaan vain yhtä mainosta. Ilveksen logon vieressä paidan rintamuksessa on europeleissä Finlandia.

– Meille europelit lähes 30 vuoden tauon jälkeen ovat erittäin suuri asia. Olemme ylpeitä, että Ilves on taas tällaisessa tilanteessa. On hienoa saada Finlandia matkaan mukaan tälläkin tavalla. Olemmehan tehneet yhteistyötä jo vuosia, Ilveksen kehitysjohtaja Toni Hevonkorpi sanoo.

Ilveksen kotiottelu pelataan 12.7. poikkeuksellisesti Helsingissä. Hevonkorpi toivoo Ilves-fanien kuitenkin saapuvan paikalle vahvalla edustuksella omiansa kannattamaan.

– Emme saaneet vaihdettua vastustajan kanssa pelipäiviä päikseen, joten joudumme pelaamaan evakossa. Ei anneta sen kuitenkaan häiritä, vaan tehdään historiallisesta europelistä yhdessä hieno tapahtuma.


Ilves ja Finlandia jakavat saman arvomaailman

Finlandian hallituksen puheenjohtaja Mika Mannisen mukaan Ilves ja jalkapallo sopivat mainiosti yrityksen imagoon, ja kansainväliset pelit on ilonaihe Finlandiallakin.

- Sponsoroinnissa oleellista on jakaa sama arvomaailma ja löytää yhtymäkohtia yhteistyön osapuolten välillä. Meille urheilu eri muodoissaan edustaa vahvasti arvojamme. Jalkapallo ja Ilves on meille hyvä kumppani muun muassa edellä mainituista syistä. Ja olemmehan me alun perin tamperelainen yhtiö, Manninen kertoo.

Finlandiaa vuonna 2000 perustamassa ollut Manninen kertoo yrityksen olleen vuosien varrella tukemassa niin huippu-urheilua kuin lasten harrastamista. Yrityksen työntekijöissä on paljon entisiä huippu-urheilijoita, mikä tekee urheilussa mukana olemisesta varsin luontevaa.

- Meillä tosiaan on monta entistä urheilijaa yrityksessä. Tällä alalla ei  ainakaan ole haittaa urheilussa opitusta paineensietokyvystä ja kurinalaisuudesta.

Manninen itse pelasi jääkiekkoa Ilveksessä sekä ulkomailla Saksan DEL- liigassa ja Ruotsin Elitserienissä 1990-luvulla.

  

Kova kilpailu vaatii kurinalaista työtä

Samaa urheilijoiden asennetta ja kurinalaisuutta löytyy monesti liike-elämästäkin. Finlandia on ennen kaikkea yrittäjien, yritysten ja yrittäjähenkisen ihmisten asialla. Yhtä lailla yrittäjä voidaan nähdä huippu-urheilijana, jonka jokaisella suorituksella on merkitystä lopputulokseen. Ja yhtä lailla urheilija voidaan nähdä yrittäjänä, jolla on vastuu tekemisistään.

- Meidän slogan kuuluu: Oman elämänsä pomoille. Se sopii mielestämme yhtä hyvin niin yrittäjiin, urheilijoihin kuin meihinkin. Meitä yhdistää tavoitteellisuus, joukkuehenki ja kellokortiton sitoutuminen asiaansa. 

Finlandia on laajentanut tuotevalikoimaansa matkan varrella ja Manninen pitääkin tärkeänä kykyä uudistua muuttuvassa maailmassa. 

- Kilpailu finanssialalla on todella kovaa. Kilpailijoihimme verrattuna olemme onnistuneet erittäin hyvin. Rahastoistamme  esimerkiksi Finlandia Korkotuottorahasto on listattu viimeisimmät vuodet omassa kategoriassaan ”ranking-ykköseksi”, Manninen myhäilee.

Finlandia on auttanut jo yli 30 000 suomalaista kasvattamaan omaa varallisuuttaan erilaisilla sijoitusratkaisuilla. Tärkeimpänä tekijänä niin menestyksen kuin asiakaspalvelun kannalta Manninen pitää ihmisiä.

- Ihmiset ovat tärkein voimavaramme. Oikeita ja hyviä ihmisiä, jotka osaavat työnsä, Manninen lisää.

Lisätietoa Ilveksen Eurooppa Liigan -otteluista >>

9.7.2018