Finlandia 2030 -rahastolla vahva kehitys alkuvuonna

Finlandia 2030 -rahaston vuosi on alkanut vauhdikkaissa merkeissä. Rahaston arvo on noussut yli 6 prosenttia alkuvuoden aikana*, eli selvästi paremmin kuin osakemarkkinat yleisesti (maailman osakemarkkinat olivat nousseet euromääräisesti 3,0 prosenttia samana ajanjaksona**).

Maailmantalouden kasvunäkymät ovat muuttuneet positiivisempaan suuntaan Donald Trumpin voitettua USA:n presidentin vaalit, ja tämä on myös näkynyt rahaston kehityksessä rahaston sijoittaessa tulevaisuuden kasvuyhtiöihin. Viimeisen kolmen vuoden aikana rahaston sijoitussalkun yhtiöiden liikevaihdot ovat kasvaneet keskimäärin yli 20 prosentin vuotuista vauhtia ja yhtiöiden käyttökatemarginaalit ovat olleet keskimäärin yli 20 prosenttia. Samoin myös kuluvalle vuodelle markkinat odottavat rahaston salkkuyhtiöille keskimäärin yli 20 prosentin liikevaihdon kasvua. 

Vaikka rahasto sijoittaakin laatuyhtiöihin, joilla on jo nyt merkittävää kasvua ja hyvä kannattavuus, niin uskomme näiden yhtiöiden suurimman kasvupotentiaalin olevan vielä hieman kauempana tulevaisuudessa tiettyjen talouden megatrendien alkaessa vaikuttamaan kasvuun yhä enemmän. Tällaisia ovat esimerkiksi Aasian keskiluokan kasvu, väestön ikääntyminen ja informaatioteknologian transformaatio skaalautuviin pilvipalveluihin.

Vuoden ensimmäisien kuukausien aikana Finlandia 2030 -rahaston parhaimmat nousijat ovat tulleet Kiinasta: matkapuhelimiin ja autoihin kamerajärjestelmiä valmistava Sunny Optical on noussut alkuvuoden aikana 70 prosenttia* ja yksityinen tutorointi-/koulutusyhtiö TAL Education on noussut 52 prosenttia vastaavana ajankohtana*. 

Rahaston salkunhoitajat Juuso Kenkkilä ja Tomi Paavilainen ovat tyytyväisiä rahaston hyvää starttiin: rahaston arvo on noussut yli 16 prosenttia* reilun 9 kuukauden aikana rahaston aloituksesta. He odottavat rahastoon valitsemiensa yhtiöiden liiketoimintojen positiivisen kehittymisen jatkuvan lähivuosina.

 *kehitys 24.3.2017 mennessä

**MSCI Maailma euromääräinen tuottoindeksi
2030_post

Finlandia 2030 -rahasto

Digitalisoituvat palvelut, tuoteinnovaatiot, uusi teknologia ja maailman väestön varallisuuteen ennakoidut muutokset mullistavat monia toimialoja. Se tarkoittaa huikeita mahdollisuuksia kasvavilla liiketoiminta-alueilla toimiville yrityksille. Monet tulevaisuuden voittajista tekevät jo tänään vahvaa liiketoimintaa.

Rahastosivuille >>