Boeingin osake nousi kaikkien aikojen korkeimpaan arvoonsa

Boeing julkisti tänään viime vuoden viimeisen neljänneksen osavuosituloksensa, joka ylitti sekä liikevaihdon että tuloksen kasvun osalta markkinoiden odotukset. Erityisen positiivista oli, että kymmenen vuoden tappiollisen tuotannon jälkeen yhtiön suurimpien 787 Dreamliner -lentokoneiden tuotanto nousi vihdoin voitolliseksi. Yhtiö aikoo yhä kiihdyttää kapearunkoisten 737-lentokoneiden tuotantoa tänä vuonna, mikä parantaa kassavirtaa ja tulosta tänä vuonna. 

Yhtiö pitkän ajan kasvunäkymät ovat säilyneet erinomaisina. Boeing odottaakin lentoliikenteen kasvavan merkittävästi seuraavan 20 vuoden aikana, joiden aikana markkinoille tarvittaisiin lähes 40 000 kaupallista lentokonetta. Viime vuonna yhtiö toimitti 748 lentokonetta, ja Boeingin tilauskirjassa oli vuoden vaihteessa 5715 lentokonetta.

Hyvän tuloksen ja valoisien näkymien ansiosta yhtiön osake nousikin eilen 4,2 prosenttia ylittäen reippaasti edellisen huippuarvonsa.

25.1.2017

Boeing_post

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>