BMW panostaa sähköautojen kehitykseen

BMW:n johto piti tänään tulosjulkistuksensa yhteydessä sijoittajakonferenssin, jonka aiheina oli muun muassa yhtiön tulevaisuudensuunnitelmat ja -näkymät. Yhtiö haluaa panostaa tulevaisuudessa erittäin paljon sähköautoihin, ja jo nyt yhtiön sähköautomalli BMW i3 on maailman kolmanneksi myydyin premium-segmentin sähköauto.

Tänä vuonna yhtiö tavoittelee 100 000 sähköauton myyntiä ja vuoteen 2025 mennessä sähköautojen myynnin pitäisi olla 15–25 prosenttia yhtiön automyynnistä, mikä voisi arviomme mukaan tarkoittaa noin 0,5–1,0 miljoonan sähköauton vuotuista myyntiä (viime vuonna BMW myi yhteensä 2,4 miljoonaa autoa). Yhtiön tavoitteena on myös tuoda sähköautot tarjolle kaikkiin brändeihinsä (BMW, Mini ja Rolls-Royce).

BMW on kasvattanut myyntiään seitsemän vuotta peräkkäin ja odottaa myös kuluvan vuoden päätyvän ennätyssuureen myyntiin, jota tukee varsinkin uusi 5-sarjan automallisto.

23.3.2017

BMW_post_2

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>