ASML: Kriittinen osa mikropiirien tuotantoprosessia

Mikropiirien valmistuksessa käytettäviä kuvalitografialaitteita valmistava ASML Holding raportoi keskiviikkona neljännen kvartaalin tuloksestaan, joka murskasi sijoittajien odotukset positiivisesti. Yhtiö on ylittänyt odotukset nyt kuusi kertaa viimeisen kahdeksan kvartaalin aikana, eikä yhtiön osakekurssikaan jaksanut erityisesti reagoida positiiviseen uutiseen.

Vaikka ASML ei itse edes valmista mikropiirejä, sen markkinoiden ainoat EUV-teknologiaa hyödyntävät litografialaitteet tekevät yhtiöstä kriittisen osan maailman edistyneimpien mikropiirien tuotantoketjussa.

Viime viikolla yksi maailman suurimmista puolijohdekomponenttien valmistajista Taiwan Semiconductor Manufacturing ilmoitti investoivansa 25 - 28 miljardia dollaria tuotantoprosessiinsa. Suurin osa tästä summasta on tarkoitus käyttää kapasiteetin kasvattamiseen. Muun muassa Applen suunnittelemia mikropiirejä valmistavan yhtiön on käännyttävä ASMLn puoleen tämän toteuttamiseksi.

Yhtiön osakekurssi on noussut vuoden aikana 71 prosenttia.
Lue lisää >>

22.1.2021
ASML-Kriittinen-osa-mikropiirien-tuotantoprosessia

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>