Ant Group tavoittelee maailman suurinta listautumisantia

Alibaban tytäryhtiö, onlinemaksu- ja -rahoituspalveluita tarjoava Ant Group, valmistautuu listautumaan Hongkongin ja Shanghain pörsseihin. Yhtiö, jonka lippulaivatuote Alipay on ajanut Kiinassa mobiilimaksujen markkinabuumia, allekirjoitti paperit tiistaina listautumisannista, jossa yhtiö tavoittelee myyvänsä ainakin 10 prosenttia osakkeistaan ja keräävänsä 30 miljardia dollaria. Toteutuessaan listautumisanti olisi maailman suurin ja ohittaisi viime vuonna listautuneen Saudi Aramcon, joka keräsi listautumisannissaan 29 miljardia dollaria. Bloombergin mukaan Ant Groupin markkina-arvo olisi listautuessaan 225 miljardia dollaria.

Kiinassa online maksu- ja rahoituspalveluiden käyttö on kasvanut räjähdysmäisesti. Perinteisten luottokorttien käyttö on ollut Kiinassa vähäistä ja verkkokaupan sekä muiden internetpalveluiden yleistyttyä tämä on mahdollistanut sovelluspohjaisten maksupalveluiden länsimaita huomattavasti nopeamman integraation ympäri maan. Poiketen valtaosasta viimevuosina listautuneista nopeasti kasvavista fintech-yhtiöistä Ant Groupin toiminta on erittäin kannattavaa ja yhtiön tulos oli viime vuonna 2,5 miljardia dollaria.

Alibaban osakekurssi on noussut 35 prosenttia vuoden alusta.

Lue lisää >>

27.8.2020
Ant-Group-tavoittelee-maailman-suurinta-listautumisantia

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>