Ambea: uudelta pörssitulokkaalta heti odotuksia parempi osavuositulos

Ruotsalainen hoivayhtiö Ambea julkisti tänään ensimmäisen osavuosituloksensa tuoreena pörssiyhtiönä ja ylitti heti analyytikoiden odotukset. Tulos ja kannattavuus oli markkinoiden odotuksia paremmat. Yhtiö jatkaa tasaisella kasvustrategiallaan, ja uusien rakenteilla olevien sänkypaikat ovat lähes 10 prosenttia yhtiön nykyisestä kapasiteetista.

Finlandia 2030 -rahasto osallistui Ambean listautumisantiin maaliskuun lopussa, josta osakkeen arvo on noussut yli 20 prosenttia. Yhtiön osake on tällä hetkellä rahaston suurin sijoitus ja näemme osakkeen arvostustason edelleen houkuttelevana verrattuna hoivamarkkinan suurimpiin pelureihin (mm. Orpea Keski-Euroopassa ja Attendo Pohjoismaissa), joita Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto omistaa. Näemme yksityisen terveydenhuollon ja vanhustenhoidon markkinoiden kasvupotentiaalin erittäin houkuttelevana Euroopassa tulevana vuosikymmenenä väestön ikääntyessä ja vaurastuessa.

17.5.2017

Ambea_post

Finlandia 2030 -rahasto

Digitalisoituvat palvelut, tuoteinnovaatiot, uusi teknologia ja maailman väestön varallisuuteen ennakoidut muutokset mullistavat monia toimialoja. Se tarkoittaa huikeita mahdollisuuksia kasvavilla liiketoiminta-alueilla toimiville yrityksille. Monet tulevaisuuden voittajista tekevät jo tänään vahvaa liiketoimintaa.

Rahastosivuille >>