Adoben voittokulku pilvipalveluissa jatkuu

Adobe Systems julkisti jälleen erittäin kovat osavuosikatsausluvut, jotka ylittivät kaikki analyytikoiden odotukset liikevaihdon ja tuloksen kasvun osalta. Yhtiö myös ohjeisti markkinoiden odotuksia parempaa liikevaihdon kasvua kuluvalle osavuosikaudelle.

Kovien lukujen takana on yhtiön vuonna 2012 tekemä päätös alkaa panostamaan vahvasti pilvipalveluina myytäviin ohjelmistoihin, joissa asiakas maksaa kertalisenssimaksun sijaan kuukausimaksua esimerkiksi Adobe Creative Suite -kuvankäsittelyohjelmiston pilvikäytöstä. Tänä päivänä yli 80 prosenttia yhtiön liikevaihdosta tulee jatkuvamuotoisista käyttömaksuista. Pilvipalvelumuotoon siirtymisen jälkeen yhtiön kannattavuus on parantunut merkittävästi ja käyttökatemarginaali nousee tänä vuonna yli 40 prosenttiin.

Vaikka yhtiön osakekurssi on noussut jo yli 350 prosenttia viimeisen viiden vuoden aikana, yhtiön osake on edelleen omaan historiaansa nähden kohtuullisesti hinnoiteltu ja odotamme suotuisan osakekurssikehityksen yhä jatkuvan. Yhtiön osake oli vahvan osavuosikatsauksen jälkeen yli neljän prosentin nousussa ja samalla myös kaikkien aikojen korkeimmalla tasollaan. Adoben osake on Finlandia Laatuyhtiöt -rahaston 10 suurimman sijoituksen joukossa.

20.6.2017

Adobe_post

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>