Adobelta jälleen murskaavan kovat kasvuluvut

Yhdysvaltalainen Adobe Systems julkisti jälleen markkinoiden odotuksia paremmat luvut viimeiseltä osavuosikaudeltaan. Tämä oli jo 15 osavuosi putkeen, jolloin yhtiö raportoi markkinoiden odotuksia paremmat tulosluvut.

Yhtiön suvereeni markkinajohtajuus kuvankäsittelyohjelmissa ja ohjelmistomyynnin kääntäminen jatkuvamaksuiseksi palvelumyynniksi (perinteisestä lisenssimyynnistä) ovat taanneet yli 50 prosentin vuotuisen tuloskasvun jo 11 osavuosikatsausta putkeen.

Yhtiön liikevaihto kasvoi touko-elokuussa 26 prosenttia edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden ja tulos per osake kasvoi vastaavasti 65 prosenttia. Tilauspohjainen liikevaihto oli jo 85 prosenttia koko katsauskauden liikevaihdosta.

Siirtyminen tilauspohjaiseen laskutukseen on nostanut yhtiön käyttökatemarginaalin 18,2 prosentin (vuonna 2014) tasolta yli 40 prosentin tasolle tänä vuonna. Markkinoilla odotetaan marginaalin parantuvan edelleen skaalaetujen yhä kasvaessa.

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto on omistanut Adoben osaketta vuoden ajan, ja tänä aikana osakkeen kurssi on noussut noin 50 prosenttia.

20.9.2017

Adobe_post

Finlandia Laatuyhtiöt -rahasto: TUNNETUT MENESTYJÄT

Omien alojensa johtavilla yrityksillä on tunnetut brändit, halutut tuotteet ja uskollinen asiakaskunta. Uskomme, että monilla näistä yrityksistä on paitsi vahvat näytöt takanaan, myös merkittävät kasvunäkymät edessään. Globaalit megatrendit ennustavat, että maailman kulutuskykyinen ja laatutietoinen väestö kasvaa lähivuosikymmeninä miljardeilla ihmisillä.

Rahastosivuille >>